DGS 3D-congres 2023

Beste vrienden van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie,
 
Uw vrienden van de Duitse Vereniging voor Stereoscopie (Deutsche Gesellschaft für Stereoskopie, DGS) nodigen u van harte uit voor hun jaarlijkse 3D-congres, dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot 18 juni in Minden in Noord-Duitsland bij Hannover. Ik spreek geen Nederlands, dus heb ik mijn goede vriend DeepL gevraagd te helpen dit voor mij te vertalen. Ik hoop dat het begrijpelijk is.
Het congres vindt plaats in de Audimax collegezaal op de campus van de universiteit van Bielefeld in Minden. Adres: Artilleriestr. 9, 32427 Minden.
 
Het congres zal beginnen met een workshop over laserscanning en fotogrammetrie op vrijdag om 15.30, die voor niet-Duitssprekenden nog niet al te interessant is, omdat het in het Duits zal zijn. Projecties op het zilveren doek zullen plaatsvinden van 19.30 tot 20.30. Op zaterdag zijn er de hele dag projecties van 11.30 tot 19.30 uur met pauzes tussendoor. Een diner in de stad zal het officiële gedeelte van de conventie afsluiten (diner separaat af te rekenen). Zondagochtend staat u volledig ter beschikking, want dan vindt de algemene ledenvergadering van de DGS plaats. Om 14.30 organiseren we een boottocht en als u blijft voor het uitje op maandag, dan kunt u deelnemen aan een excursie naar Kalkriese, waar Arminius over de Romeinen zegevierde.
 
Als u toch in Minden bent, dan kunt u het Stadtmuseum bezoeken en de tentoonstelling “Faszination Stereoskopie” bekijken. In twee grote zalen worden stereoscopen en 3D-camera’s uit alle tijdperken getoond.
 
U vindt alle informatie en het inschrijfformulier op onze website in het Duits en Engels. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om een e-mail te schrijven naar frank.lorenz@stereoskopie.org of bel +49 341 58614363.

Dr. Frank Lorenz
Voorzitter DGS

Informatie over het congres.

https://stereoskopie.org/en/events/dgs-congresses/dgs-kongress.html

Registratieformulier in het Engels.

https://www.stereoskopie.org/de/veranstaltungen/kongressanmeldung/kongressanmeldung.html?spr=en

Registratieformulier in het Duits. https://www.stereoskopie.org/de/veranstaltungen/kongressanmeldung/kongressanmeldung.html