Online-bijeenkomst op dinsdag 9 februari

In deze mededeling vindt u de details om deel te kunnen nemen aan de vierde NVvS onlinebijeenkomst op dinsdag 9 februari.
H
et officiële programma start om 20:00 uur en zal ongeveer een uur duren. Maar vanaf 19:30 uur kunt u zich al aanmelden in Zoom om te kijken of uw beeld en geluid goed werken en om met andere deelnemers te praten. Ook na afloop is er de mogelijkheid met elkaar na te praten.
Stel u op de hoogte van de Zoom-etiquette. Dan beperken we verstoringen tot een minimum. Bij aanhoudend verstorend gedrag behouden we ons het recht voor u uit de sessie te verwijderen.
Heeft u nog geen ervaring met Zoom kijk dan bij Zoom in het kort. Daar staat ook een beknopte Nederlandstalige handleiding.
Wilt u voor 9 februari testen of alles goed werkt stuur dan een e-mail naar host@stereofotografie.nl. Dan spreken we een korte testsessie af.

Op deze bijeenkomst gaan we de stereobeelden in principe in schermvullend LR-side-by-side weergeven. Dat gaat het beste met een stereokijker die met spiegels de stereobasis van uw ogen vergroot. Een voorbeeld hiervan is de 3Dscope. Een ander optie is een bril met prismatische lenzen. Zo’n bril is wat makkelijker in gebruik dan een stereokijker als de 3Dscope maar de optische kwaliteit is iets minder omdat de prisma’s chromatische aberratie veroorzaken. Alternatief is het Zoomvenster te verkleinen en een 3D-kijker voor stereoplaatjes te gebruiken of te ‘free-viewen’.
Daarnaast zullen de beelden ook via de HTML5 viewer beschikbaar zijn. Met de HTML5 viewer kunt u de beelden in uw webbrowser bekijken in een formaat naar keuze waaronder ook anaglief.

Details voor de bijeenkomst vindt u op het besloten deel van de website. Abonnees op de nieuwsbrief krijgen een nieuwsbrief met deze informatie over de bijeenkomst. Gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op het besloten van de website vindt u op pagina 2 van 3D-Bulletin 219 onder het kopje ‘Internet’ (mocht deze niet werken probeer dan het wachtwoord in 3D-Bulletin 218).

Bijdragen voor de onlinebijeenkomst gevraagd
Voor de onlinebijeenkomsten kunt u bijdragen inleveren in de vorm van:

  • Losse stereofoto’s waar u tijdens de vertoning live een toelichting bij kunt geven. In de praktijk is een serie van 15 tot 25 foto’s een mooi aantal. Bij voorkeur aanleveren in side-by-side formaat met een hoogte van rond de 1080 pixels. Beeldverhouding (16×9, 4×3, …) is vrij.
  • Een show in een videobestandsformaat dat met Stereoscopic Player afgespeeld kan worden (dus geen .exe bestand). Voorkeur voor de duur van de show is rond de vijf minuten.
  • Miniworkshop. Slimme tips en trucs die u wilt delen door middel van een korte demonstratie of een aantal foto’s. Een en ander moet in een tijdsbestek van 5 tot maximaal 10 minuten uit te leggen zijn. Mocht tijdens deze miniworkshop blijken dat er interesse is voor een uitgebreidere workshop dan kan dat in overleg met de belangstellenden op een later tijdstip georganiseerd worden.

Houd er rekening mee dat een video met geluid in Zoom met geringere resolutie gedeeld wordt dan losse plaatjes. Ook snelle veranderingen in het beeld (bijv. overvloeiende beelden in een show) kunnen schokkerig verlopen. Wat betreft beeldkwaliteit hebben losse foto’s daarom de voorkeur.

Stuur uw bijdragen aan: voorzitter@stereofotografie.nl onder vermelding van NVvS onlinebijeenkomst. Grote bestanden graag via WeTransfer of een vergelijkbare dienst.

Afhankelijk van het aanbod zullen we mogelijk niet alles op 9 februari kunnen tonen. We hopen op uw begrip hiervoor. De selectie zal voor 9 februari in ieder geval aan de inzenders bekend gemaakt worden.

Voor de details moet u wel eerst zijn ingelogd!