Verslag 189e verenigingsdag 28 januari 2017

De dag startte met de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Na de middagpauze was het tijd voor de series aangezien er geen foto’s en video’s van leden waren. De middag begon met een indrukwekkende serie van de uitvaart van Jaap Zonneveld, een serie gemaakt door Job van de Groep. Om Jaap te eren waren er in het programma twee zeer mooie series van Jaap zelf opgenomen, namelijk Wantsen in mijn tuin en Bach. Wantsen in mijn tuin vind ik persoonlijk een zeer mooie serie. De serie Bach laat zien waar Jaap in verenigingsverband heel bekend mee is geworden, namelijk de wiskundige 3d animaties.

Verder had Job van de Groep een nagespeelde uitvaart uit 1614 van Walraven III van Brederode op foto vastgelegd. Jaap van Loon en Ineke Deckers namen ons vervolgens mee naar het fotogenieke Borg Verhildersum in Noord-Groningen. Met de Hubble Space Telescope verlegden we onze reis naar het heelal. Een conversie van 2d naar 3d door Jaap van Loon.

De winter had de intrede gedaan in ons land en daar maakte Jan Menzinga graag gebruik van. Een fraaie serie van rijp werd ons vlak voor de pauze getoond.

Direct na de pauze kregen we het Zuid Koreaanse Bulguska Tempel complex te zien, een serie van Job van de groep. Eric Doorn nam ons vervolgens mee op een cruise op de Middellandse Zee middels de serie Adventures of the seas. Regio west had een gezamenlijke serie gemaakt waaraan een half jaar gewerkt is. De serie had als onderwerp ‘nattigheid’ en bestond uit foto’s die ieder op de een of andere manier met water te maken hadden. Wellicht motiveert dit ook andere regio’s om een gezamenlijke serie te maken.

Paul Aardema liet ons vervolgens een serie over Edam zien. Kasteel Amerongen heeft bezoek gehad van Jaap van Loon en Ineke Deckers.

Ernest van Loon liet ons de intocht van Sinterklaas in Maassluis zien. Een serie waar zowel foto’s als video in te zien waren. Gerard Coumou nam ons mee naar Den Haag, waar hij een serie had gemaakt van sculpturen. Altijd een interessant onderwerp voor 3d. De dag werd afgesloten met een serie van Erwin Dammers over Rome.

John Klooster