Mededeling Verenigingsdag 30 september 2023 Open Dag

Aankondiging NVvS Open Dag 2023

Op zaterdag 30 september 2023 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie (NVvS) voor het eerst sinds 2019 weer haar jaarlijkse Open Dag.

Op deze dag zijn ook niet-leden welkom om kennis te maken met de vereniging (toegang is gratis). Op deze dag presenteren we de vele aspecten van de stereofotografie (ook wel 3D-fotografie genoemd).
Gedurende de dag zijn er 3D-projecties met stereobeelden van NVvS-leden en van stereofotografen uit andere landen.

Op de informatiemarkt wordt een variëteit aan stereocamera’s, 3D-beeldschermen en andere aan de stereofotografie gerelateerde apparatuur getoond. Hierbij geven we ook uitleg.
Daarnaast demonstreren we hoe u zelf stereofoto’s kunt maken. Daar hoeft u geen dure camera voor te kopen want dit kan al met uw smartphone.

Heeft u interesse in 3D-fotografie maar nog nooit een 3D-foto gemaakt, of bent u beginnend stereofotograaf en heeft u daar nog de nodige vragen over dan helpen onze leden u graag op weg.
Maakt u al 3D-foto’s maar heeft u vragen over apparatuur of computerprogramma’s? Zou u een 3D-camera of een tablet met 3D-scherm eerst met eigen ogen willen zien voordat u er een aanschaft op het internet? Op de informatiemarkt komt dat alles aan bod en kunnen gebruikers van die apparatuur hun ervaringen delen. Verder zijn er boeken op het gebied van stereofotografie te koop en is er een beperkt aanbod van apparatuur door particulieren.

En geniet tussendoor van de stereoprojecties. Ook als u geen behoefte heeft zelf stereofoto’s te maken maar ze wel graag bekijkt dan bent u van harte welkom.

Datum en tijd: zaterdag 30 september 2023, 10:00 uur tot 15:45 uur. Toegang is gratis!
Locatie: NoorderLichtkerk, Bergweg 92b, 3707 AE Zeist.

De locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer en als u per auto komt dan is er parkeergelegenheid op het terrein van de kerk, zowel voor als rechtsom achter de kerk. Ingang naar de zalen is links van het kerkgebouw en bij de parkeerplaats achter de kerk.
Op de locatie zijn koffie, thee en frisdranken verkrijgbaar tegen betaling met pinpas. Voor lunch kunt u uw eigen lunchpakketje meenemen of gebruik maken van de winkels of horeca op loopafstand.

Programma:
Officiële opening om 10:30 uur in de Shalomzaal, bezoekers zijn welkom vanaf 10:00 uur.
Informatiemarkt de hele dag door in de Thomaszaal.
Projectieblokken van 30 minuten om 10:45 uur, 11:45 uur, 13:15 uur, 14:15 uur en 15:15 uur in de Shalomzaal.

Voor het bekijken van de 3D-projectie is een bril met lineaire polarisatie nodig. Geschikte brillen zijn beschikbaar in de zaal. Brillen voor een 3D-tv of voor een 3D-film in de bioscoop gebruiken circulaire polarisatie en zijn niet geschikt!!!

Heeft u zelf iets interessants te presenteren op het gebied van de stereofotografie neem dan contact op met de voorzitter: voorzitter@stereofotografie.nl