Online-bijeenkomst op 31 oktober 2020

Afgelopen 26 september hadden we onze eerste ‘live’ verenigingsdag in coronatijd in Huizen. Op zich ging dat goed maar met 1,5 m afstand is de capaciteit van de zaal beperkt. Met 25 bezoekers was het nog goed te doen. Er waren meer aanmeldingen maar een aantal mensen moest helaas afzeggen omdat ze in quarantaine zaten en onze bezoekers uit Duitsland zouden bij terugkomst in Duitsland in quarantaine moeten vanwege een bezoek aan een rood gebied. Een ander deel van de leden heeft aangegeven het nog niet aan te durven weer bij elkaar te komen.

Om toch wat stereobeelden met elkaar te delen gaan we op zaterdag 31 oktober een online-bijeenkomst organiseren met Zoom. Het officiële programma start om 15:00 uur en zal ongeveer een uur duren. Maar vanaf 14:30 uur kunt u zich al aanmelden in Zoom om te kijken of uw beeld en geluid goed werken en de andere deelnemers te spreken.
Het merendeel van de stereobeelden zal als anaglief getoond worden of in het StereoPhoto Maker Universal View formaat (anaglief + LRL). Zorg dus dat u een roodcyaan anagliefbril bij de hand hebt.

Bij deze een oproep om stereofoto’s in te sturen om op deze dag te tonen. Het zou leuk zijn als u een aantal foto’s heeft waar u zelf iets bij kunt vertellen over bijv. het onderwerp of de manier waarop de foto’s gemaakt zijn. Een audiovisuele show zoals in Huizen geprojecteerd wordt kan ook maar heeft niet de voorkeur omdat video in Zoom met een lagere resolutie gedeeld wordt dan losse afbeeldingen. Video’s op volle resolutie delen geeft haperende beelden.
Stuur uw bijdragen aan: voorzitter@stereofotografie.nl onder vermelding van NVvS online-bijeenkomst. Grote bestanden graag via WeTransfer of een vergelijkbare dienst.

Een paar dagen van tevoren zullen de gegevens voor het aanmelden bij Zoom bekend gemaakt worden via de nieuwsbrief (vergeet niet aan te geven dat u de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen!) en op het afgesloten deel van de website (toegangscode staat op pagina 2 van het meest recente 3D-Bulletin).

Zoom is te gebruiken op uw computer (PC en MAC) en op uw tablet. Dat kan als webapplicatie in uw webbrowser en als applicatie/programma op uw computer. De applicatie geeft net wat meer gebruiksgemak dan de web-versie.
Het is niet nodig een account aan te maken bij Zoom. Doet u dat wel dan kunt u een aantal instellingen vast opslaan voor gebruik bij latere sessies. Ook heeft u dan de mogelijkheid om uw eigen Zoomsessie te starten en op die manier te experimenteren, bijv. samen met een paar andere leden die u kent.