Verslag 188e verenigingsdag 26 november 2016

Op deze koude  en wat mistige ochtend was het gezellig vertoeven in Huizen.

De dag begon met een mooie video “Scheveningse rad” van Jaap Karman. We hadden het gevoel een “omwenteling” mee te maken met uitzicht op de zee en de boulevard. Een heel geschikt onderwerp voor video.

“Bloemenpolka”  van Jaap van Loon was een “evergreen” ,waard om meerdere keren te zien. Wat mij betreft een van de mooiste series die ik van onze vereniging gezien heb. Jaap kwam verder aan bod met “Portugal, langs Pousada’s (deel 1)”. De series “Mexico (deel 1 en 2)” en “Indonesië” met oorspronkelijk prachtige analoge dia’s van een van de pioniers van onze vereniging Harry zur Kleinsmiede, en door hem gedigitaliseerd, waren door Jaap knap omgezet naar shows in het gangbare 16×9 formaat. In een korte presentatie “Toen en nu” zagen we hoe de vierkante beeldjes beurtelings overgingen in het royale ,beeldvullende, 16×9 formaat.

Herman Damen had Ierland (de republiek en Noord-Ierland) bezocht en we mochten meegenieten met zijn “Ierland (deel 1 en 2)”.

Van de dit jaar overleden Jan Knoop was “19e ISU congres in Ljubliana” te zien. Ik heb bij die gelegenheid Jan leren kennen als een heel aimabele man. Triest dat hij er niet meer is.

Pieter van Hout, die we al kennen van de vorige verenigingsdag met zijn opmerkelijke technische bijdragen, vertoonde “Drone Fireworks”, met opnamen van Frank Spee, “Drone racing” en “De tuin der lusten (Jeronimus Bosch)”. Het is alles heel vernieuwend. Ikzelf kan het niet bijbenen, dus geef ik liever het woord, via het 3D Bulletin, aan Pieter zelf.

“Allerheiligen” van Job van de Groep bleek niet te slaan op de katholieke feestdag van 1 November, maar was een verzameling foto’s van heiligenbeelden. Dit thema was heel goed “in beeld” gebracht.

René Vonk liet “Aircoold” zien, waarschijnlijk een bijeenkomst van Volkswagen bezitters, te zien aan de hoeveelheid “kevers”.

Mooie reflecties van landschappen in meren konden we bewonderen in “Spiegelingen” van Arjen Spiekstra.

Voor de uitslag van de fotocompetitie 2016 en de bekroonde opnamen verwijs ik naar het artikel van onze voorzitter.

Ook in “Dia’s en video’s van leden” waren interessante experimenten te zien.

Jan Menzinga, bekend voor zijn natuurfoto’s in Nederland, vertoonde “De Wieden” met mooie landschappen. We kregen ook interessante plekken te zien in “Noorwegen”.

“Kasteel Vianden”,in Luxemburg, van Robert van den Brink,was technisch heel interessant. Het waren gekoppelde video-opnamen gemaakt met 2 Canon camera’s. Voor technische details verwijs ik liever naar hemzelf, misschien via een Bulletin artikeltje ?

“Hoogstraten”  van Huib den Hollander had als onderwerp de herdenking van de slag in 1814 in de Belgische stad Hoogstraten. Die slag werd uitgevochten tussen het Franse leger en geallieerde Pruisische, Russische en Britse troepen.

Van mijzelf waren er 2e versies van “Kleur” en de november serie “Requiem”.

Roland De Raeve