Verslag 191e verenigingsdag 20 mei 2017

Johan Steketee vertoonde weer een fascinerende 2D-3D conversie, nu over de kunstenaar “Jan Ouwenbroek”. Ik vraag me altijd af hoe hij het voor elkaar krijgt.

“The making off” van Jaap Karman had betrekking op “De afspraak”, een hybride show waarbij gebruik gemaakt werd van een heel bijzondere camera.

Gerard Coumou liet “Frankrijk 2012” zien, met opnamen van gezellige plekjes in dit land, begeleid door een leuk muziekje.

Job van de Groep kwam aan bod met 2 series “Struinen in Ierse tuinen”. We zagen stemmige, wat verstilde, beelden voorzien van Keltische muziek.

In maart had Jaap van Loon al 2 series over “pousada’s” vertoond (zie mijn verslag in 3D Bulletin 208). Nu kregen we de “Pousada De Marvao” te zien, uiteraard prachtig in beeld gebracht.

De hybride serie “Lifesaving Noordwijk” was van Menno Bakker. Heel professioneel ! Het begon met een verslag van de lokale tv-zender welke softwarematig van 2D naar 3D was geconverteerd. Daarna volgden mooie actiefoto’s van Menno zelf.

Ninette ten Dam-van Loon had een ” Fietsvakantie” in Frankrijk doorgebracht. We zagen landelijke beelden van dit prachtige land.

In “Dinkelland” van Jan Menzinga konden we landschappen en kerkinterieurs bewonderen uit die streek.

Heel boeiende lichtverschijnselen zagen we in “Glow” van Pieter van Hout. Het betrof een tentoonstelling “Glow 2012” in Eindhoven. Een onderwerp dat me bijzonder interesseert.

Van de betreurde Jaap Zonneveld werd “Hoberman Sphere” vertoond. Nu eens geen virtuele mathematische serie, maar een gefilmde. Heel apart.

Van mijzelf waren de bijdragen “Chicago” en “Berlijn”. Ze bestaan uit gedigitaliseerde dia’s van meer dan 10 jaar geleden.

Aanvullend zagen we ook mooie plaatjes in de “ISU code” shows, waarin onze vereniging goed vertegenwoordigd was.

Voor de “MOF Competitie” verwijs ik naar het artikel van onze voorzitter.

Roland De Raeve