Verslag 192e verenigingsdag 23 september 2017

Het was een heerlijke zonnige dag en de opkomst was heel bevredigend, met minstens 120 bezoekers. Ook heel wat Duitse belangstellenden, leden van onze vereniging en hun kennissen, waren aanwezig. De “tafels” met interessante koopjes en aanbiedingen, bemand door mensen die deskundige uitleg konden geven, werden druk bezocht. Jan Broeders kon enkele nieuwe leden inschrijven.

Het programma van een Open Dag bevat meestal shows van een bovengemiddelde kwaliteit, die in het afgelopen seizoen vertoond zijn. Hierna beperk ik mij tot de nieuwe aangeboden series.

René Vonk vertoonde 3 series: “Terheijdense Oldtimer Vrienden” met frisse opnamen van uiteraard oldtimers, “Oradour sur Glane” met ruïnes van huizen en roestige autowrakken in het verlaten Franse dorpje dat door de nazi’s werd verwoest in 1944 en “Épinal” met de Amerikaanse Begraafplaats van de gesneuvelde soldaten in de 2de Wereldoorlog. Beide laatste series werden begeleid door een toepasselijke Franse chanson.

Winne Patzer liet de video “Oudejaarsdag in Keulen” zien met lichtprojecties op het Domplein en omliggende gebouwen. Ook van hem de serie “Speed of light” met kleurige golvende lichtstrepen. Deze werden gemaakt door een groep mensen met op hun kleding bevestigde lampjes in het donker te laten bewegen. Heel bijzonder.

“Dubai inspire video”, door Pieter van Hout op YouTube gevonden, was een spectaculaire, met een drone gemaakte video van de stad Dubai. Ook vulde hij, samen met zijn collega, het volledige 2de blok met “Presentatie en ontwikkelingen 3D” met o.a. de Vuze 360°3D-camera. Ik verwijs hiervoor naar de 3D-Bulletins 207, p.52 en 208, p.32.

De video “Guernsey Aquarium” van de productieve Jaap van Loon was heel leuk met vissen die in de zaal zwommen. Ook van hem was “Marilyn in the church” over de tentoonstelling betreffende de actrice Marilyn Monroe in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, gekoppeld aan de scène met de opwaaiende rok uit de film “The seven year itch” uit 1955, nu geconverteerd naar 3D. Heel apart. Samen met Ronald Schalekamp vertoonde hij ook “Z-W foto’s van Ferwerda 1930-1945” met fraaie nostalgische opnamen uit het dia-archief van Jac. G. Ferwerda (zie ook 3D-Bulletin 208, p.52).

“Struinen in Ierse tuinen 3 ” was het sluitstuk van de mooie trilogie van Job van de Groep.

Bloemen werden goed in beeld gebracht door Arjen Spiekstra in “Macro’s van Zuid Limburgse natuur”.

Het projectieteam heeft weer gezorgd voor een feilloze presentatie.

Roland De Raeve