Verslag 194e verenigingsdag 27 januari 2018

Het was een heel speciale dag, met de Algemene ledenvergadering (zie hiervoor de artikelen van Dennis en Sophieke)  en het feit dat onze vereniging 45 jaar bestaat. We werden daarom verwend met een lekker gebakje.  Voor mijzelf was het ook speciaal. Ik werd op een heel sympathieke wijze uitgezwaaid als vice-voorzitter.

De regio West heeft het interessante idee gehad om de leden van de regio de opdracht  te geven een eigen presentatie samen te stellen bestaande uit een verzameling  foto’s van hekken, uiteraard opnamen van die leden. Zo ontstonden de series “Hekken naar…” Johan (Steketee), Ernest (van Loon), Huib (den Hollander), Eric (Doorn), Rik (van Schagen) en Jaap (van Loon). Job van de Groep, die vaak creatief met de taal speelt, koos de titel “Ontdek je hekje”. Job had van zijn reizen een ruime oogst aan foto’s van bruggen over gehouden wat bleek uit zijn  show “Over Bruggen”.

In “Dia’s en Video’s van leden” zagen we o.a. opmerkelijke conversies 2D-3D van Johan Steketee. Hij vertoonde ook “Beelden in Maassluis”, een rijkelijke verzameling  opnamen van kunstwerken, voorzien van titel en naam van de kunstenaar.

Arjen Spiekstra liet foto’s zien van “Londen” en de indrukwekkende “Taj  Mahal” in India.

Tijdens de 3D-Tag van de DGS in Hamm had John Klooster een aantal mooie shows gezien en gevraagd deze ook in Huizen te mogen projecteren. Siegfried Hartmann en Uli Siegl vertoonden “Tropische vlinders” met mooie macro’s en zoom-effecten. We konden lang genieten van de prachtige stad Venetië met de serie “Venedig” van Hannes Wirth die deze stad toonde van zonsopgang tot zonsondergang.

Abstracte en figuratieve , soms bizarre, objecten en modellen zagen we in de series “Colours” en “Sketchfab”, een online platform, van Rik van Schagen. Heel fascinerend.

Jan Menzinga liet zijn gescande dia’s van “Bloemen” zien.  Altijd mooi.

Ook Frans van de Kamp vertoonde bloemen (en vlinders), met mooie macro’s, in “Orchideeën”.

Het “Sanatorium du Basil” van René Vonk is een enorm verlaten sanatorium in de Belgische Ardennen, heel imposant.

“Parijs”, met ook veel gescande dia’s, was van mijzelf.

Het was weer een inspirerende verenigingsdag.

Roland De Raeve