Verslag 196e verenigingsdag 2 juni 2018

Het programma startte met een technisch perfecte video “Aufgeblasen” van Manfred Jägersberg, over de heel bewerkelijke overkoepeling met een opblaashal van een groot zwembad, zodat het ook in de winter gebruikt kan worden.

Het is leuk te zien dat naast Manfred meerdere leden uit Duitsland regelmatig de moeite nemen naar Huizen af te reizen.

Na hun uitje naar Gent, had Regio West nu Delft bezocht (zie 3D-Bulletin 211,p.19 en 44). Jaap van Loon toonde er opnamen van in “Delft regio excursie”. Het ISU congres in 2009 vond plaats in Gmunden, Oostenrijk. Jaap had er een impressie van samengesteld in “Uit de oude doos”. Ook van Jaap was “Schaakstukken naar Laurenskerk” met beelden van het Schaakstukkenmuseum, de Laurenskerk en Rotterdam in het algemeen.

Ineke Deckers had het “Theepotten museum” in Swartbroek, gemeente Weert, bezocht en liet ons meegenieten van de grote verscheidenheid van theepotten.

René Vonk profileerde zich opnieuw als “urbex” fotograaf (fotografie van verlaten gebouwen en omgevingen). “Ooit was dit…” betrof het vroegere kinderthemapark “Het Land van Ooit” in Drunen.”Fort de la Chartreuse” liet het met graffiti besmeurde fort zien, dat in 1817 gebouwd is voor de verdediging van de stad Luik in België. De begeleidende spannende muziek zorgde voor een wat angstig sfeertje.

Voor de “Minute of Fame” competitie verwijs ik naar het artikel van onze voorzitter.

In “Dia’s en Video’s van Leden” werden heel wat experimenten getoond. Er wordt flink aan de weg getimmerd in onze vereniging !

Theo van Dam vertoonde twee opmerkelijke constructies. “Slinky Springs Brug” bleek een lange hangbrug te zijn omringd door een kronkelende spiraal, gesitueerd in Oberhausen, Duitsland. “Tiger and Turtle” is een wandelpad in de vorm van een grillig gevormde achtbaan in Duisburg, eveneens in Duitsland. Sommige plaatjes waren in zwartwit, wat een heel apart grafisch effect genereerde. Ook de avondopnamen van de verlichte constructies waren heel mooi.

Van Jos Post zagen we detailbeelden van de haven in “Close-ups van Lauwersoog” in de provincie Groningen.

Job van de Groep presenteerde een interessante “Geklets in de ruimte” over het contact met ISS (dubbele S), het International Space Station. De beelden waren van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA en we hoorden een dialoog tussen André Kuipers en zijn contactpersoon. Job liet ook “Beeldbepalend Florence” zien, een overzicht van al het moois in die Italiaanse stad.

“Whitby” van Gert-Jan Wolkers, is een pittoresk stadje in het Engelse graafschap North Yorkshire. Prachtige 3D fotografie.

“Delft” van Rik van Schagen was weer iets bijzonders,omdat de foto’s een Delfts blauw effect hadden gekregen.

Jan Menzinga vertoonde dichtbij opnamen van fascinerende “Mineralen” met hun wetenschappelijke namen.

Ondergetekende vertoonde “Antwerpen”en “Brugge”, weer combinaties van gedigitaliseerde dia’s met digitale plaatjes.

De dag werd afgesloten met “ISU code 21b”, waarin vele 3D Verenigingen hun beste beentje voorzetten.

Roland De Raeve