Verslag 197e verenigingsdag 29 september 2018 (Open dag)

Onze vicevoorzitter mocht, op deze mooie herfstdag, heel wat bezoekers, leden en andere belangstellenden, verwelkomen. In de zaal met “tafels” was er nu ook een “hardware” stand bemand door de kleinzonen van Jaap van Loon, die hun gekoppelde camera’s presenteerden (zie het artikel van Job van de Groep in 3DB 211 p.54 voor technische details). Uiteraard trok de tafel heel wat geïnteresseerden.

Op de Open Dag wordt een selectie van reeds eerder vertoonde series geprogrammeerd om bezoekers een indruk te geven van de variëteit en mogelijkheden van stereofotografie. Er stonden ook zes nog niet eerder vertoonde series op het programma.

René Vonk vertoonde weer een “urbex” serie: “Camp Marguerre”. Het kamp was in 1915 een basis van het Duitse achterfront in Loison, Frankrijk. Ook “We won’t go…” was van René, zwart-wit opnamen van militairen en legervoertuigen met als klankband het lied “We won’t go to war”. Heel grappig.

In “Art Brut” van Jaap Hos zagen we heel originele en kleurige kunstwerken van mensen met een beperking, tentoongesteld in de kunstgalerie in Hengelo.

John Klooster liet opnamen zien van de “Keukenhof” in Lisse. Heel mooi in beeld gebracht.

“De Reuzen van Royal De Luxe (1)” was van Rik van Schagen. Royal de Luxe is een wereldberoemd straattheatergezelschap dat nu te zien was in Leeuwarden. Er was een optocht van reuzegrote marionetten. Heel uniek.

“Dance Valley” van René Kraakman was een impressie van het elektronisch dance festival in Spaarnwoude , met spectaculaire lichteffecten.

Altijd leuk zo een Open Dag.

Roland De Raeve