Verslag 198e verenigingsdag 1 december 2018

Het ochtendprogramma was heel speciaal. We zagen vier analoge series met gesproken commentaar. Er waren drie projectoren in stelling gebracht, twee voor carrousel magazijnen (separate dia’s voor links en rechts) en een RBT stereoprojector voor verbonden paren. Heel nostalgisch: een “lezing met lichtbeelden”. De shows waren van Klaas Verbaan “Telestereofoto’s”, met ook macro’s, Ernst Neering “Van olifant tot vlo”, dieren in het wild, ook met prachtige macro’s, Gerrit Frijllink “Langs de Noordzeekust” en Sophieke Nijhuis, “ Kriskras door Nederland” , bestaande uit foto’s die haar overleden man heeft gemaakt. Beide laatste series lieten nogmaals zien hoe veel moois te zien is in eigen land.

Het middagprogramma begon ook met iets speciaals, de Fotocompetitie 2018. Hiervoor verwijs ik naar het artikel van onze voorzitter.

In “Dia’s en Video’s van Leden” zagen we weer interessante experimenten.

René Vonk vertoonde “Fort bij Vechten” wat nu een museum is, “Classic Cars & Aeroplanes”, een kleurig overzicht van oldtimers en vliegtuigjes en “Bunkermuseum Antwerpen” met tentoongestelde objecten die er na de oorlog achtergebleven waren.

Van Job van de Groep zagen we “11 Friese steden 10 fonteinen”,met originele fonteinen, pure kunstwerken, en “ Verplaatsing Grote Pomp Voorstraat” (in Vianen) met grappige ondertitels die commentaar gaven op het verloop van de werkzaamheden.

Op de open dag in september vertoonde Rik van Schagen “De reuzen van Royal De Luxe” (zie mijn verslag van de open dag) en nu een vervolg met “De reuzen van Leeuwarden”.

Harry zur Kleinsmiede die al in vele Bulletins aan bod kwam, liet “Disneyland 1977”zien. Opnamen van meer dan 40 jaar geleden!. Goede fotografie, prachtig.

Ook John Klooster vertoonde goede fotografie in “Roadtrip Sydney-Adelaide”.

“Warmelo” van Jaap Hos, betreft een landgoed met kasteel in Diepenheim, Overijssel. De serie toonde afwisselend foto’s van de kasteeltuin en van zandsculpturen waarvan vele bekende sprookjes als onderwerp hadden.

Zoals gewoonlijk werd weer een verzameling mooie plaatjes vertoond van vele stereoclubs, waaronder onze eigen club, nu in “ISU code 22c”.

Ikzelf liet “Cordoba” en “Feria de Córdoba” zien, een compilatie van enkele bezoeken aan die stad in de loop der jaren.

Roland De Raeve