Verslag 199e verenigingsdag 26 januari 2019

De dag startte met de Algemene Ledenvergadering. Voor het verslag zie Algemene Ledenvergadering in het menu Verenigingsnieuws (pas zichtbaar na inloggen).

De middag werd door een serie van Jaap van Loon gestart. Jaap toonde ons Mesnil Saint-Père, een Franse badplaats. Dit werd vervolgd met een ISU CODE waarin foto’s van leden van 3D-clubs van over de hele wereld worden getoond (zie regelmatig de oproep van Gert-Jan Wolkers om ook zelf foto’s hiervoor aan te leveren). Peter Siero nam ons vervolgens mee naar de bouw in karton van de Lebuïnus kerk in Deventer. Dit n.a.v. het 1250 jarige bestaan van Deventer. Bijzonder om te zien omdat het hele kartonnen gevaarte een hoogte bereikte van 20 meter.

Ik had zelf vervolgens een oude serie op het programma staan, namelijk Yellowstone en Grand Teton Nationaal Park. Een serie uit 2008 die ik qua resolutie heb omgezet. De laatste serie voor de middagpauze kwam van Job van de Groep. Hij toonde ons Kasteel Huis Bergh. Mooi in beeld gebracht met een zeer passende muziek eronder.

Na de middagpauze was het tijd voor het laatste blok. Deze werd begonnen met de serie Cranger Kirmes van Manfred Jägersberg. De serie toonde een kermis en de bijbehorende kraampjes. Na de kermis in Duitsland gingen we met Peter Siero naar Leeuwarden. Peter had een leuke serie gemaakt van de Reuzen van Leeuwarden die afgelopen augustus te zien waren. Kees Kloosterboer liet ons vervolgens de herfst in Bussum zien. René Vonk die veel Urban foto’s laat zien had een serie genaamd I’am a train. Ook in het derde blok had ik een ISU Code geprogrammeerd. Altijd leuk te zien en geeft (in elk geval mij) inspiratie voor bepaalde foto’s. Job van de Groep is in Tallinn geweest en liet ons deze stad zien. Jaap van Loon sloot de dag met een serie van Troyes, een oude Franse stad.

John Klooster