Verslag 184e verenigingsdag 23 januari 2016

Het ochtendprogramma bestond uit de ALV, waarvoor ik verwijs naar het artikel van Sophieke in dit Bulletin.

Voor de projecties in het middagprogramma werd het weer gezellig druk. In “Dia’s en video’s van leden” zagen we bijdragen van Jaap van Loon (conversies van 2D naar 3D, heel kundig),Job van de Groep ( beelden van het Mesdag museum en een impressie over het Brederodejaar, zie ook het laatste Bulletin) en Gert-Jan Wolkers (time-lapse opnamen over Venetië, heel leuk).

Van Manfred Jägersberg zagen we op vorige verenigingsdagen heel spectaculaire series. Nu in “Fractale Animation” was het pure mathematische schoonheid die doet denken aan de series van de Amerikaan John Hart, die op ISU-congressen altijd veel succes hadden.

Jaap van Loon vertoonde “Busan Rockey Coast”. Ikzelf heb Korea gemist, maar zo voelde ik het toch alsof ik er even bij was (daar is 3D heel goed voor). Samen met Ineke Deckers liet hij zien dat in eigen land ook veel boeiends te beleven is in “Panorama Mesdag” (Den Haag), “Drents museum” (toevallig over Korea) en “Communicatie museum” (Den Haag). Van Ineke zagen we nog een impressie van “Wijk bij Duurstede”.

“Soestbergen” van Gerrit Freijlink met opnamen van een oude (1938) begraafplaats  bracht ons in een nostalgische sfeer door de gesproken commentaar. Heel leuk dat dit ook nog kan.

Naar goede gewoonte vertoonde ook Jan Menzinga het mooie in Nederland: “Groningen”.

Nog iets uit Korea: “UN Memorial Cemetery Busan” van Herman Damen en Job van de Groep met ontroerende muziek.

Het opmerkelijke van “Sand Art” van Jaap Hos over zandsculpturen in Portugal, waren de wisselende liedjes in overeenstemming met de getoonde onderwerpen in het zand. Heel speciaal !

Een mathematisch MOFje  “Catch a cold” was heel grappig, maar de naam van de auteur is uiteraard nog onbekend.

Ondergetekende vertoonde aangepaste 2de versies van “Evolutie”en “Metamorfose”.

“ISU code  15A” werd voortijdig afgebroken door technische problemen.

Het was weer een heerlijke verenigingsdag.

ROLAND DE RAEVE