Verslag 185e verenigingsdag 2 april 2016

Aangezien onze voorzitter verhinderd was, mocht ik de “Opening” doen van deze verenigingsdag. Het was een mooie lentedag, wat waarschijnlijk de reden was van een maar matige opkomst. Jammer, de afwezigen hebben veel gemist.

Jaap Karman vertoonde zijn video’s “Opening CS Den Haag” en het 2de deel van zijn “Short Movies”.
Ons Duits medelid Manfred Jägersberg liet twee series zien: een hybride (dia’s en video) show “The Wedding” van een bruidspaar op een vintage trein in Sheffield, en “Colored”, oude zwart wit stereokaarten met als onderwerp “colored people”.

Job van de Groep had in Seoul het “Changgyeonggung Palace” bezocht en we mochten meegenieten. We zagen ook een instructieve coproductie van hem met Gerard Coumou: “Ruïne van Brederode”.
Ook Jaap van Loon had een (hybride) bijdrage over Seoul: “Seoul Tower”,waarin we ook bekende gezichten zagen, gezellig bij elkaar. Samen met Ineke Deckers vertoonde hij ook “Peurbakkentocht” met opnamen in een anatomiemuseum.

Jan Menzinga liet weer prachtige natuur in Nederland zien in “Orchideeënhoeve” in Luttelgeest.

In “De Kampina (HDR)” van Gert-Jan Wolkers, zagen we subtiele beelden van een sfeervol bos.

Ook van John Klooster was er mooie fotografie te bewonderen in “Switzerland-Jungfrau region/Aletsch glacier” en “Winter landscapes”.

In “Dia’s en video’s van leden” viel een mathematische bijdrage van Jaap Zonneveld op en ook een griezelige video van skeletten op een begraafplaats.
Er stonden weer “ISU Code” series op het programma met een ruime variatie van prachtige plaatjes.

De DGS vertoonde een presentatie voor de “DGS Convention (Weimar)” in mei.

De “kers op de taart” was van Ton Pennings. Ik heb het voorrecht gehad om de series “Flora”en “Fauna” van zijn prachtige macro’s samen te stellen. Het waren gedigitaliseerde dia’s gemaakt met zijn zelf gebouwde sets: Nimslo en MAcroMIYA en enkele plaatjes met zijn recente digitale Canon EOS-6D. In mijn inleiding wees ik er ook op dat hij voor enkele Amerikanen een camera gebouwd heeft die in een onderwaterhuis kon geplaatst worden. Ik herinner me dat John Roll op vroegere ISU congressen 1ste prijzen behaalde met zijn spectaculaire onderwaterseries gemaakt met die camera.

Van mijzelf was een 2de versie van “Black & White” te zien (de 1ste versie is in 2006 vertoond).

Roland De Raeve