Verslag 186e verenigingsdag 4 juni 2016

De ochtend begon met iets heel speciaals. Het was een eerbetoon van Jeroen aan zijn overleden vader Hugo de Wijs en dat met een nostalgische analoge projectie. Het deed me denken aan de vijftiger jaren waarin de dia’s ook manueel één voor één in een schuif in de projector moesten geplaatst worden. We kregen beelden te zien van Hugo in familieverband en met zijn motor. Ook werden prachtige, technisch perfecte, opnamen van Hugo vertoond. Sommige beelden herinnerde ik me van ons ISU congres in Rolduc in 1997. Daar had Hugo een indrukwekkende tentoonstelling ingericht met foto’s van zijn gezin en van zijn werkzaamheden in verband met stereoapparatuur. Ook Jaap van Loon had een montage gemaakt met documentaire opnamen van Hugo in “Kerncentrale Doel”.

Daarna was er de MOF competitie, waarvoor ik verwijs naar het artikel van onze voorzitter.

Het middagprogramma begon met de uitslag van de competitie en een kort “Dia’s en Video’s van Leden”.

Jaap Karman vertoonde de video “Jumpers” met kinderen die zich bevonden in rollende plastic ballen. Ze vonden het blijkbaar heerlijk.

“Gaia 3D” was een 2D-3D conversie van Jaap van Loon gebaseerd op een interessante astronomische video van ESA, de “European Space Agency”. Jaap presenteerde ook “Gabriella’s song”, een video met prachtige zang opgenomen in een Italiaans dorpje. Met zoon Ernest liet hij ook de hybride (dia’s + video’s) show “Tempels in Korea” zien.

“Vianen in Lego” van Job van de Groep ging over monumenten in Vianen die nagebouwd waren met legoblokjes. Verbazingwekkend hoe nauwkeurig dit gedaan was.

Will Dorresteijn, bekend voor zijn mooie natuurfoto’s, kwam aan bod met alpine flora in “Lazit” en “Fizz Ladis”, een Oostenrijks dorpje.

In “Abstrakte Kunst” van Manfred Jägersberg” zagen we heel kleurrijke schilderijen.

Jos Post liet ons genieten van sfeervolle beelden van een wat mistige “Herfst in de Braak”.

Ook waren er weer “ISU code shows” te bewonderen met een enorme variatie van onderwerpen.

” Silver & Gold” (een 2e versie) en “Amsterdam by Night” waren van mijzelf.

Roland De Raeve