Verslag 187e verenigingsdag 24 september 2016 (open dag)

Op deze zonnige dag , geschikt voor uitstapjes met de familie, mocht de voorzitter toch minstens 140 bezoekers verwelkomen. Er waren heel wat Duitse belangstellenden en ook Damir Vrancic, ex-ISU President uit Slovenië, was aanwezig. Jan Broeders was verheugd dat hij ook enkele nieuwe leden kon inschrijven. Veel geïnteresseerden bezochten de “tafels” met interessante koopjes van nieuwe producten en nostalgische verzamelobjecten.

Op een Open Dag worden meestal reeds vertoonde series gepresenteerd, die gekozen zijn voor hun hoog kwalitatief niveau. Ik beperk me hierna tot de nieuwe aangeboden shows.

Een heel blok werd ingevuld door Pieter van Hout met een “Presentatie Virtual Reality en Augmented Reality”. Het was een heel interessante aanvulling op zijn artikel in het laatste Bulletin nr. 206 , p.44. Ook presenteerde Pieter de spectaculaire “Drone Fireworks”.

René Vonk vertoonde een heel aangrijpende serie “Dachau”.

“Rio 2016” van Rik van Schagen ,over de Olympische Spelen van dit jaar, was iets heel bijzonders. Hij was bereid mij een e-mail met “The making of” te zenden. Ik geef hier een samenvatting.

Op TV of internet zijn soms opnames door bewegende camera’s te vinden die evenwijdig blijven met het onderwerp, dus waar de afstand tot het onderwerp niet verandert. In de serie waren het luchtopnamen vanuit een helikopter . Zo kunnen 2 beelden na elkaar een stereopaar opleveren. Rik neemt interessante stukjes uitzending op zijn harddisk recorder op. Daarna zet hij het opgenomen materiaal van de harddisk over op een USB stick. In een afspeelprogramma bewaart hij 3 beelden door pauzeren en schermprints te maken. Hij heeft dus dan keuze tussen 3 mogelijke stereoparen.

Ons onvolprezen projectie team heeft weer voor een perfecte presentatie gezorgd.

Roland De Raeve